En smutsig yta minskar solcellers effektivitet

Vi rengör dina solpaneler

City Hemservice hjälper dig med solpanelstvätt över hela Stockholm

De energisiffror som solpaneltillverkare och installatörer använder i sin reklam bygger på en optimal prestanda av helt rena solpaneler. Energiförlusten kan dock uppgå till hela 20% med smutsiga solpaneler. Om break-even för dina solpaneler är satt till ex. 10 år i din kalkyl, så förlängs den tiden till 12 år, om du har ett snitt på 20% förlust av effektivitet. Därför är det viktigt att rengöra sina solpaneler med jämna mellanrum så du kan få den avkastning som du räknat med när du investerade i solpaneler.

Sitter solpaneler på taket räknas detta som taktvätt och då gäller ROT-avdrag med 30% av kostnaden.

Vårt fasta pris

Vi tvättar dina solpaneler upp till 40 st. och max 2 våningshus till fast pris om 1795 kr (inkl moms) efter ROT avdrag. Har du fler solpaneler tillkommer 35 kr/panel efter ROT. Solpanelerna måste sitta på taket för att ROT ska gälla.

Företag eller BRF? Vi erbjuder förstås solcellstvätt även för företag och bostadsrättsföreningar. Kontakta oss för en offert.

Regnvatten rengör inte dina solpaneler!

Regnvatten räcker inte för att de ska bli rena. Titta på dina fönsterrutor. Om du inte rengjorde fönsterrutor regelbundet, hur smutsiga skulle fönstren bli? Regnet innehåller luftburna dammpartiklar och smuts som löser sig och fastnar på ytan – samma gäller för dina solpaneler.

Hur vi rengör!

1) Vi använder Ultrarent Vatten

Ultrarent Vatten är vatten som är renat från allt kalk och mineraler som vatten normalt innehåller. I kombination med bearbetning av mjuka borstar får vi en skonsam och väldigt effektivt rengöring som dessutom försvårar för ny smuts att få fäste.

2) Tvätt utan kemikalier

När det ultrarena vattnet appliceras vill vattnet återta de förlorade mineralerna. Det gör att vattnet suger åt sig smuts och damm från ytan och tar det med sig när vattnet rinner av. Ytan blir helt ren utan vare sig streck eller smuts och utan att använda några kemikalier.

3) System med lågtryck

För att inte förstöra solpanelerna använder vi ett lågtrycksystem för att tvätta solpaneler. På detta sätt undviks eventuella skador på solcellerna.

OBS!

Använd ALDRIG högtryck  • Använd INGA kemikalier  • Använd INTE vanligt vatten  • Använd INGA SKARPA verktyg

Offertförfrågan solcellstvätt

Fyll i formuläret så återkommer vi med en offert.