Hem » SOLCELLSTVÄTT

Tvätt av solpaneler i Stockholm

Varför rena solpaneler?

Vinkeln på tak- och markplacerade solpaneler gör att är de benägna att samla fågelspillning, damm och smuts som inte försvinner med regnet. En smutsig yta minskar mängden ljus som kan nå cellerna i solpanelen och reducerar dess effektivitet. De prognostiserade energisiffrorna, som hävdas av solpaneltillverkare och installatörer, bygger på en optimal prestanda av helt rena solpaneler. Det finns undersökningar som visar att energiförlusten kan uppgå till hela 20% med smutsiga solpaneler. Om break-even för dina solpaneler är satt till ex. 10 år i din kalkyl, så förlängs den tiden till 12 år om du har ett snitt på 20% förlust av effektivitet. Därför är det viktigt att rengöra sina solpaneler med jämna mellanrum för att du ska få ut den avkastning som du räknat med när du investerade i solpaneler.

Varför regnvatten inte kommer att rengöra dina solpaneler!

Regnvatten kommer att skölja av dina solpaneler när det regnar men detta räcker inte för att de ska bli rena. Ett bra sätt att illustrera varför regnvatten inte kommer att rengöra dina solpaneler är att titta på dina fönsterrutor. Om du inte rengjorde fönsterrutan under 6 månader, hur smutsig skulle den bli? Till slut så blir den ”ingrodd” med smuts. Detta eftersom regnet innehåller luftburna dammpartiklar och smuts som löser sig och fastnar på ytan efter att vattnet runnit av – därför måste du putsa din fönsterruta med jämna mellanrum och samma gäller för dina solpaneler.

Hur du INTE ska rengöra dina solpaneler?

• Använd aldrig högtryck. Högtryckstvätt kan förstöra dina solpaneler så att det blir mikrosprickor i glaset vilket medför en klar försämring av solpanelens effekt för all framtid.
• Använd INGA kemikalier, inte ens Yes. Yes innehåller fett och lämnar kvar en hinna på ytan som bidrar till att ny beläggning med smuts kan bildas.
• Använd INTE vanligt vatten. Vatten innehåller kalk och andra mineraler som fastnar på ytan och gör att den inte blir helt ren.
• Använd inga skarpa verktyg.

Hur rengör vi solpaneler?

1) Vi använder Ultrarent Vatten
Ultrarent Vatten är vatten som är renat från allt kalk och mineraler som vatten normalt innehåller. I kombination med bearbetning av mjuka borstar får vi en skonsam och väldigt effektivt rengöring som dessutom försvårar för ny smuts att få fäste.

2) Tvätt utan kemikalier
När det ultrarena vattnet appliceras vill vattnet återta de förlorade mineralerna vilket gör att vattnet suger åt sig smuts och damm från ytan och tar det med sig när vattnet rinner av. Effekten blir att ytan blir helt ren utan vare sig streck eller smuts och detta utan att använda några kemikalier.

3) System med lågtryck
För att inte förstöra solpanelerna använder vi ett lågtrycksystem för att tvätta solpaneler. På detta sätt undviks eventuella skador på solcellerna.

ROT

Om dina solpaneler sitter på taket räknas detta som taktvätt och då gäller ROT-avdrag med 30% av kostnaden.

Fast pris

Vi tvättar dina solpaneler upp till 40 st. och max 2 våningshus till fast pris om 1595 kr efter ROT avdrag. Har du fler solpaneler tillkommer 35 kr/panel efter ROT. Solpanelerna måste sitta på taket för att ROT ska gälla.

Om du har solpaneler med andra förutsättningar än ovan eller om du har företag/BRF så kontakta oss för en offert.

BOKA
Offert
Solcellstvätt - fast pris - 1595 kr efter rotavdrag
bokadirekt

Läs mer om våra andra tjänster

Storstädning
Tilläggsstädning
Flyttstädning
Fönsterputs
Concierge
Paketlösningar