Rena glas i diskmaskin

Blir inte disken ren i diskmaskinen?

Om inte disken blir ren prova följande nästa gång du diskar:

  • Skålar, grytor etc placeras med botten upp så att vattenstrålarna enkelt når.
  • Diskmaskiner värms nerifrån, så om du ska diska plast bör du placera den typen av disk på översta hyllan. 
  • Bestick placeras med handtaget nedåt och mixa gärna skedar med gafflar och så vidare, annars är det lätt hänt att de lägger sig i varandra och då kommer inte vattnet åt att rengöra. 
  • Fulla maskiner är bäst, men överfyll dem inte. Då blir det för trångt, och då kommer inte diskmedlet och vattnet åt lika bra som det hade gjort annars. 
  • Använd diskmaskinstabletter med flera funktioner. 

Hur ofta ska du göra rent själva diskmaskinen? 

Ibland kan disken inte bli ren på grund av smutsigt filter. Hur ofta man ska rengöra diskmaskinen beror lite på hur du använder den. Om du är noga med att skölja av disken och inte lämna kvar matrester så kan det kanske räcka med att göra rent diskmaskinen 1 gång per månad. Om du däremot inte sköljer av disken så är det viktigt att i alla fall göra rent avloppet och filtret kanske till och med efter varje diskning eftersom diskmaskinen inte är gjord för att ta hand om matavfall. 

City Hemservice erbjuder dig professionell hushålls- och kontorsstädning i Stockholm, Tyresö, Järfälla, Danderyd, Täby, Nacka, Solna och Upplands Väsby till ett bra pris. Vi strävar alltid efter att göra våra kunder nöjda och de värdeord vi lever efter är kvalité, service, renlighet & trygghet. Välkommen att kontakta oss idag!